מנהל עבודה לפרויקטים

החברה שלנו תספק לך מנהל עבודה מקצועי לפרויקט המשך >>

מפקח בניה צמוד לפרויקט

מחפשים מפקח בניה שיבטיח את איכות העבודה של הקבלן שלכם? המשך >>

מנהל פרויקט

רוצים מישהו מקצועי עם ניסיון של שנים בבניה שיוכל לנהל את הבניה ולעשות הכל באופן מקצועי מהיר ויעיל? אנחנו כאן בשבילכם המשך >>

מחפשים חשב כמויות מקצועי עם ניסיון שידע להאריך לכם במדויק את כמויות החומרים? המשך >>

 

תכנון מטבחים למסעדות חדשות

Rate this post

הקמת מסעדה חדשה היא ללא ספק אירוע מרגש שתולים בו תקוות רבות להצלחה כלכלית, פרסום והגשמת חלום. כאשר פותחים מסעדה ניתנת האפשרות הייחודית "להמציא" את הקונספט העיצובי שלה מאפס, דבר שמהווה אתגר מושך עבור מעצבים רבים (בשונה מ"מתיחת פנים" למסעדה קיימת). תכנון מטבח במסעדה נתפס כיום כחלק בלתי נפרד מתכנון מסעדה, לצד עיצוב החלל בו מוגש האוכל, שטחי האחסון וכל חלל אחר במסעדה.

הקמת מסעדה חדשה  דורשת הרבה בירוקרטיה, החל מנושאים של הסדרת רישיון עסק באגף  רישוי עסקים  המוניציפלי לרבות קבלת אישורים מתאימים מהמשטרה, משרד הבריאות, מכבי האש, ועוד רשויות השייכות לתהליך רישוי עסקים זה וכן בדיקת מהנדס שמאשרת כי ניתן לאכלס את המקום. עיצוב חלקי המסעדה כולל גם הוא לא מעט תהליכים מנהלתיים, ובעיקר כאשר מדובר בעיצוב מטבחים אשר צריכים לעמוד בדרישות של משרד הבריאות וגופים דומים. עיצוב מטבחים למסעדות אינו יכול לקחת בחשבון רק היבטים אסתטיים ופונקציונאליים אלא לענות על תקנים ודרישות של החוק בכל מה שנוגע לניקוז, אשפה, קירור המזון וכדומה.

התאמת מטבחים לסוגים שונים של מסעדות

חלק חשוב של תכנון המטבח צריך להיות התאמתו לאופי המסעדה אותה הוא צריך לשרת. כך למשל יש הבדל בין מטבחים שאמורים לפעול במסעדות בשרים יוקרתיות לעומת מסעדות המתמחות באוכל קליל או קינוחים. בכל אחד מן המקרים יעוצבו מטבחים שלא רק נראים אחרת (בהתאם לקונספט העיצובי של המסעדה) אלא גם מאפשרים סוג אחר של פעולה. כך למשל יכול אופי המסעדה לדרוש הכנה ממושכת של מנות, דבר שמצריך תכנון נכון של משטחי הפעולה באופן שיאפשר הכנה של מנות רבות במקביל.

תכנון מוקדם – כדי שלא תהיו מופתעים

ניתן לחלק את תהליך עיצוב המטבח לשורה של החלטות, שחלקן נוגע בתהליכים פונקציונליים כמו ארגומטריה של תהליך הבישול (כלומר שלטבחים ולשף ולמי שעובד במטבח יהיו ממוקמים העזרים בצורה היעילה ביותר וכמובן הבטיחותית. יש היבטים רבים הקשורים בתברואה (שגם הם נכללים בתכנון מטבח לרישיון עסק) וכמובן סוגיות של עיצוב פנים הכוללות למשל את ארונות מטבח, כיריים תעשייתיות , משטח עבודה, חיפוי מטבחים ,פרזול וכדומה.. חשוב לזכור כי חלק מן ההחלטות צריכות להתקבל בשלבים מוקדמים של תכנון הבנייה, ממש כמו תהליך ביקורת מבנים ( בדק בית ) עבור דירה חדשה, כיון שבנייה נכונה של מטבח היא בעלת  השלכות על קבלה או אי קבלה של רישיון עסק למסעדה וכן בנייה לא חכמה עשויה ליצור ליקויי בניה שבעקבותיה ייווצרו ליקויים ומצבים בהם המטבח יהיה מושבת. היבטים הנדסיים של המבנה הן עניין למהנדס בדק בית שמייעץ לאדריכל ולאנשי המקצוע בשטח. לעומת זאת ישנן החלטות רבות אותן ניתן לבצע תוך כדי הקמת המסעדה ואף לאחר פתיחתה. תכנון נכון של מטבחים יכול למנוע הפתעות בלתי צפויות כגון ליקויי בניה או אי קבלת רישיון עסק בשל בעיה מול אחת הרשויות בעיות שמתגלות רק לאחר שהמטבח כבר עומד וקשה לשנות בו דברים. כיוון שהמטבח הוא לב ליבה של המסעדה, חשוב להקדיש לסוגיית עיצוב מטבחים  את כל הזמן הדרוש לפני תהליך רישוי העסק כך שהמסעדה תוכל להתחיל לפעול מיד בצורה אפקטיבית, מבלי שיהיה צורך להמתין לשינויים או לתיקונים במטבח.